Onze bieren

210127 Flesjes Ziltblond Zonder Rand

SeaKing ZiltBlond 6.5%  met een snuifje zeezout uit de Oosterschelde

Gebrouwen met enkel uitstekend gekozen hopsoorten (Tomahawk en Cascade). Het kruidig citrus gegeven bekoord deze zoetig aanvoelende dorstlesser. Het toegevoegd snuifje zeezout uit de Noordzee maakt dit alles nog wat mysterieuzer. Wij gebruiken zeezout van Zeeuwschezoute die zij ambachtelijk winnen uit zeewater van de Oosterschelde.

210127 Flesjes Zeewiertripel Zonder Rand

Seaking ZeewierTripel 8.5% 

Zachte blonde tripel met één hop (Columbus) en toevoeging van zeewier als ondertoon die zich vooral in het aroma laat gelden. Dit bier is een zachte maar toch pittige doordrinker. Onze tripel is een samenwerking met Seaweedchef Donald Deschagt uit Bredene die voor ons het zeewier selecteerde. Donald levert ons het zelf gedroogde zeewier die hij rechtstreeks aanlevert vanuit onze Noordzee.

221223 Fles Zeewierstout Contour

SeaKing ZeewierStout 6%

Donald selecteerde de beste zeewiersoorten, Didier de bijpassende mouten en de juiste giststam. Het resultaat is een ZeewierStout, waar je de zee in proeft. Een echt bier voor een stoere zeebonk !

 

Een Stout is van oorsprong een biertype dat zeelui behoedde voor tyfus en ander ongemak, veroorzaakt door vervuild drinkwater. 

Wij kozen bewust voor een “bitter” Stout met een lager alcoholpercentage, 6°, heel toegankelijk, ideaal als degustatiebier of als aperitief.

Kleur : een donkerbruin, bijna zwart bier met een mooie beige schuimkraag van fijne belletjes.

Neus : een frisse zeewiertoets met heel subtiel een koffietoets op de achtergrond.

Mond : een klein zuurtje dat onmiddellijk de kop wordt ingedrukt door een zachte bitterheid. Aroma van koffie, chocolade en zeewier, heel mooi in balans.

Afdronk : lang en licht opdrogend. Koffie- en zeewieraroma blijven hangen, terwijl de bitterheid plaatsmaakt voor het opdrogende.