PASSIE VOOR OESTERS
DE OESTERPUT
Sinds 1995 staat ‘De Oesterput’ in Oostende gekend als oesterkwekerij en klein- en groothandel in schaal- en schelpdieren. Als familie kweken wij op traditionele wijze, vakmanschap en heel veel passie de enige Belgische oester. Het kweken doen we in de Oostendse wateren van de spuikom, een zilt waterbassin die een typische smaak geven aan onze ‘Ostendaise’.
Deze gekweekte lekkernij verkopen we in onze winkel met daarnaast een uitgebreid assortiment aan lekkere schaal- en schelpdieren zoals levende kreeft, levende krab, mosselen, tapijtschelpen, .. maar ook gerookte vis, vissalades, verse bereidingen, enz.
Sindskort ben je bij ons welkom om een portie verse oesters te komen degusteren in onze oesterbar. Niet verlekkerd op oesters? Kies dan gerust uit ons dagelijks aanbod en stel zelf een bordje samen. Of schrijf je in voor onze ‘speciale’ weekends zoals een bouillabaisse-weekend, kreeften festijn of oestertasting die we eens per maand organiseren
WAT DOEN WE
OESTERBAR VERSER KAN NIET!
In onze gezellige oesterbar kan je steeds terecht voor een portie verse oesters met een glaasje wijn of bubbels. Iets meer honger? Kies dan naar believen uit onze dagelijks aanbod in de toonbank, enkele langoustines, een kommetje wulken of garnalen, een vers gekookte kreeft of à la minute gemaakte zeevruchtenschotel. Eens per maand organiseren we in onze oesterbar een speciaal weekend met aangepast menu.
OSTENDAISEKWEEK VAN DE BELGISCHE OESTER
Ostendaise oesters kennen hun oorsprong lang voor onze start in 1995. Miljoenen van de befaamde Royal d’Ostende werden reeds 250 jaar geleden geëxporteerd naar Frankrijk, Rusland, de Balkanstaten en de Duitse en Oostenrijkse gebieden. De Belgische ‘Ostendaisen’ mochten in deze periode onder geen beding ontbreken op de menu’s van de Europese upper class. Vandaag de dag zijn we de enige kwekerij die het oorspronkelijk DNA heeft van deze pareltjes. Op traditionele manier worden onze oesters gekweekt van larve tot volwaardige lekkernij.
RONDLEIDINGKOM ALLES TE WETEN OVER OESTERS EN MEER
Een rondleiding op in & op onze oesterkwekerij is een fantastische gelegenheid om meer te weten te komen over hoe de oester wordt gekweekt, wie ze kweekt, en natuurlijk hoe ze smaken! Eén van onze kwekers neemt je mee op de pontons buiten waar je alles te zien krijgt. Er is natuurlijk ook ruimte voor vragen en nadien kan je enkele Oostendse oesters proeven of genieten van één van onze culinaire menu’s.
WINKELPARTICULIERE VERKOOP
Als oesterproducent is het natuurlijk een evidentie dat we ons eigen product lokaal verkopen. Liefhebbers kunnen in onze winkel steeds terecht voor verse oesters. Maar ook zijn we gespecialiseerd in andere schaal- en schelpdieren zoals kreeft, krab, garnalen, mosselen, palourdes, clams, langoustines, King krab, enz. en hebben we een uitgebreid assortiment aan in huis gemaakte bereidingen zoals onze fameuze zeevruchtenschotel, garnaalkroketten, vissoepen, vissalades, enz.