PASSIE VOOR OESTERS

DE OESTERPUT

Sinds 1995 staat ‘De Oesterput’ in Oostende gekend als oesterkwekerij en klein- en groothandel in schaal- en schelpdieren. Als familie kweken wij op traditionele wijze, vakmanschap en heel veel passie de enige Belgische oester. Het kweken doen we in de Oostendse wateren van de spuikom, een zilt waterbassin die een typische smaak geven aan onze ‘Ostendaise’.

Deze gekweekte lekkernij verkopen we in onze winkel met daarnaast een uitgebreid assortiment aan lekkere schaal- en schelpdieren zoals levende kreeft, levende krab, mosselen, tapijtschelpen, .. maar ook gerookte vis, vissalades, verse bereidingen, enz.

Sindskort ben je bij ons welkom om een portie verse oesters te komen degusteren in onze oesterbar. Niet verlekkerd op oesters? Kies dan gerust uit ons dagelijks aanbod en stel zelf een bordje samen. Of schrijf je in voor onze ‘speciale’ weekends zoals een bouillabaisse-weekend, kreeften festijn of oestertasting die we eens per maand organiseren

WAT DOEN WE

OSTENDAISEKWEEK VAN DE BELGISCHE OESTER

Ostendaise oesters kennen hun oorsprong lang voor onze start in 1995. Miljoenen van de befaamde Royal d’Ostende werden reeds 250 jaar geleden geëxporteerd naar Frankrijk, Rusland, de Balkanstaten en de Duitse en Oostenrijkse gebieden. De Belgische ‘Ostendaisen’ mochten in deze periode onder geen beding ontbreken op de menu’s van de Europese upper class. Vandaag de dag zijn we de enige kwekerij die het oorspronkelijk DNA heeft van deze pareltjes. Op traditionele manier worden onze oesters gekweekt van larve tot volwaardige lekkernij.

230410 De Oesterput